Om

    Justin Gainsford - Fine Art Fotografering

OM

Allt började 2008 under en tre veckor lång resa till Sydafrika. Jag hade köpt min första systemkamera för att ta bilder på elefanter i Kruger parken, en Nikon D80. Det startade intresset. Min verkliga passion att fokusera på vatten kom senare under en period när jag dagligen tog tidiga morgon promenader längs Bondi Beach i Sydney.


År 2015 startade jag gruppen Stockholm Water Photography på Meetup (www.meetup.com). Tillsammans med fantastiska foto-intresserade kollegor fortsätter gruppen än idag med 1,000+ medlemmar och nya aktiviteter varje månad. Stockholm Water Photography är en intressegrupp för att träffa likasinnade passionerade fotoenthusiaster samt för att hitta Stockholms gömda guldkorn.


I Australien kom passionen för att specialisera sig på vatten-motiv. Idag har jag bytt ut surfare och delfiner mot nordiska vyer. Svenska fjällen och Island är ett par av mina absoluta favorit destinationer.


Alla fotografer behöver en nivå av teknisk kompetens men för mig handlar ett mästerverk mer om det artistiska som att hitta en kombination av rätt vinkel, ljus, känsla och att framförallt... ta en perfekt bild (oavsett hur eller med vilket medel). Det är ibland lustigt när man hör från vissa i branschen som verkar mer intresserade av teknik över konst. Jag strävar framförallt med att skapa något bestående via min fotografering.


En regel som jag däremot följer är att mina foton som publiceras här är originella verk. I dagens samhälle är det lätt för alla att ta bra foton. I allt jag gör försöker jag se till så gott det går att mina verk är unika och originella i det mån det är möjligt.

KONTAKT


          Tel: +46 (0)76 248 6502

FOLLOW


Facebook

MY BELIEF

Only when an image is printed can you really appreciate its beauty.

© Copyright 2019. All Rights Reserved.